drhalimahali

JETI AWAM PULAU KETAM BERBEZA DENGAN JETI DI PULAU KETAM

In 1 on July 4, 2009 at 5:45 pm

Jeti Awam Pulau Ketam terletak di Bandar Pelabuhan Klang berhampiran Stesen Komuter Pelabuhan Klang dan bersebelahan dengan Pusat Imigresen serta pelabuhan ke Dumai, Medan dan tempat-tempat lain di Indonesia.

Di bawah adalah foto yang memberi gambaran sedikit sebanyak tentang Jeti Awam Pulau Ketam yang kini sedang hangat dibincangkan di dada akhbar berbahasa Cina. Pantoon di mana bot dan feri rapat untuk menurunkan penumpang telah “tenggelam” pada 6 jun 2009. Tanah di mana pantoon dan jeti awam ini berada, terletak di atas tanah LOT 104724 yang telah dijual oleh Kerajaan Barisan Nasional di bawah Khir Toyo kepada Syarikat ASA Niaga Sdn Bhd untuk satu Projek bergelar Harbour City.

Apabila siap Projek Harbour City ini nanti, semua penumpang yang menggunakan jeti milik ASA Niaga ini akan dikenakan levi, tol atau bayaran. Maka kos pengangkutan akan dimasukkan ke dalam kos tambang pergi balik ke Pulau Ketam dari tanah besar Pelabuhan Klang.Jeti di Pulau Ketam terletak di Pulau Ketam sendiri dan dilengkapkan dengan kemudahan seperti tempat duduk dan pengadang keselematan. Sila rujuk gambar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: