drhalimahali

UITM SYABAS DAN TAHNIAH

In Uncategorized on May 24, 2010 at 4:39 pm

Tahniah dan syabas ditujukan kepada pihak pengurusan UiTM khususnya bahagian Kemasukan Pelajar kerana mengambil inisiatif menggunakan kemudahan Masjid Negeri Shah Alam pada 23hb Mei 2010 bagi tujuan pendaftaran pelajar baru ASASI.

Ini adalah langkah terpuji kerana bukan sahaja ia membantu
mengimarahkan masjid malah mengambalikan semula fungsi masjid yang telah sekian lama dilupakan dalam masyarakat kita hari ini.

Penggunaan perkarangan Masjid Negeri yang luas, kemudahan parkir serta lokasinya yang sudah diketahui umum dapat menyelesaikan pelbagai masalah yang timbul pada setiap hari pendaftaran pelajar baru seperti kesesakan lalulintas, kesukaran mencari tempat meletak kenderaan serta dewan pendaftaran dan seumpamanya.

Suatu ketika dulu, ada program suaikenal (orientasi, minggu Silaturrahim) dijalankan di masjid sehingga Pak Menteri Pendidikan ketika itu yang kini YAB PM Malaysia mengeluarkan kenyataan “kenapa perlu di bawa pelajar ke masjid seolah-olah mereka belum kenal masjid dan program Qiamulail akan menyebabkan pelajar mengantuk pada siang hari”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: