drhalimahali

KAPAL ISRAEL BEBAS BERLABUH DI PELABUHAN KLANG

In Uncategorized on June 10, 2010 at 11:09 am

Kapal Israel dibenarkan ke pelabuhan kita dan melakukan perdagangan dengan negara ini secara telus? … Kita cuma bercakap mengenai soal epal dan buah oren yang dihantar untuk kegunaan kita di sini dari negara ketiga. … sebaliknya kapal Israel sewenang2nya berlayar dan berdagang di negara ini! Bolehkah pula MISC kita memasuki Pelabuhan Haifa di Israel? .

Zim Israel Navigation Company ialah syarikat perkapalan milik Israel. Statusnya lebih kurang macam MISC, syarikat perkapalan nasional kita. (boleh rujuk http://www.zim.co.il ). ..

Kelmarin (7 Jun kapalnya bernama Zim Genova) berlabuh di Pelabuhan Klang membawa kargo-kargo yang besar. …Selain Zim Genova, kapal2 yang berulang alik ke Pelabuhan Klang ialah Zim USA (didaftarkan di Israel), Zim Kingston, Zim Monaco (pelabuhan terakhir; Pelabuhan Klang 6 hari yang lalu), Zim Dalian dan Zim Lovorno (yg kesemuanya didaftarkan di bbrp buah negara lain).

Zim USA kali terakhir memasuki Pelabuhan Klang sekitar 20 Mei lalu, kira2 tgh hari. Di serombong asapnya, terpampang bendera Israel – tujuh bintang yang dengan megah berlabuh di pelabuhan kita!!

Manakala Newstar Agencies Sdn Bhd beralamat Suite 03-01 Centro no 8, Jln Bt Tiga lama KlANG merupakan Agen untuk SETH SHIPPING CORP. Israel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: