drhalimahali

Artis patut memain peranan menangani gejala sosial

In Uncategorized on January 26, 2011 at 9:05 am

23/1/11
Bukit Tinggi, Klang

   Jawatankuasa Tetap Pembangunan Modal Insan Kerajaan Selangor meneruskan jelajah GeMS (GENERASI IDAMAN SELANGOR) siri yang ke 6 bagi meuar-uarkan kepada semua pihak terutama pimpinan daerah dan masyarakat setempat mengenai dasar baru yang dibawa di negeri Selangor yakni usaha serius mengatasi gejala sosial yang menjadi satu krisis utama dalam masyarakat di negeri Selangor.
Pendekatan inklusif kerajaan Selangor yang telah melibatkan semua pejabat daerah dan pihak berkuasa tempatan(PBT), JABATAN DAN AGENSI KERAJAAN yang berkenaan seperti PDRM,Pelajaran, Kebajikan, JAIS, LEMBAGA ZAKAT SELANGOR,AADK,Kesihatan,NGO, Penghulu, ketua kampung, PeNGGERAK BELIA TEMPATAN,Persatuan wanita,nazir masjid dll.
   Pelbagai aktiviti yang melibatkan pelbagai golongan sasar seperti soccer street, rock climbing, pertandingan gubahan tuala, bercerita, pertandingan motor tercantik.
Pada malamnya KONSERT GeMS DIADAKAN BAGI golongan yang meminati seni.
Ia diselangkan dengan bicara santai bersama USTAZ NAZMI dan YB DR HJH HALIMAH ALI selaku Pengerusi Jawatan GeMS Negeri Selangor.

Penyanyi terkenal, AMY SEARCH dan Akil Hayy serta kumpulan MESTICA mewarnai malam tersebut untuk memberi konsep berhibur yang tertib dan sopan sambil mendapat sentuhan spiritual yang diberi secara bersahaja dan santai.Kaedah ini lebih berkesan dalam proses mendidik jiwa-jiwa yang gersang bagi memagar mereka daripada terjerumus terus ke lembah dosa dan maksiat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: