drhalimahali

MESIR: OPS EHSAN PELAJAR MESIR SELANGOR HANTAR BALIK SEMUA

In Uncategorized on February 24, 2011 at 6:44 am

23.2.11
SHAH ALAM
Kerajaan Negeri Selangor telah memutuskan dalam mesyuarat EXCO nya hari ini telah memutuskan Kerajaan Selangor akan membiayai penghanataran balik semua pelajarnya ke Mesir memandang keadaan sudah kembali baik dan keperluan mendesak untuk mereka bersiap sedia untuk menghadapi peperiksaan tahunan yang dijangka seawal bulan April.
EXCO Pendidikan Tinggi Dr Hjh Halimah Ali menegaskan bahawa semua pelajar diminta berdaftar dengan BAHAGIAN PENDIDIKAN ISLAM(BPI) JAIS untuk melayakkan mereka dibiayai penerbangan mereka oleh kerajaan negeri.Beliau juga menyata satu mesyuarat khas bersama Setiausaha Kerajaan, JAIS, Lembaga Zakat Selangor, Yayasan Selangor,badan kebajikan pelajar Selangor, BRIGED AMAL SELANGOR dan beberapa syarikat penerbangan sedang dikenalpasti untuk urusan penerbangan. Sementara itu, usaha untuk membantu mereka menyesuaikan diri semula dengan keadaan di Mesir disamping kebajikan mereka sedang di nilai secara holistik. Pertubuhan NGO seperti PAPISMA dan Yayasan Amal juga akan dilibat sama dalam membantu mempastikan kesihatan mereka dijaga dan berada dalam keadaan optima untuk meneruskan pelajaran.
Untuk melicinkan pengurusan dan menambahkan keupayaan pelajar, EXCO Pendidikan Tinggi akan menganjurkan program holistik pelajar Mesir berperingkat(berkumpulan) yang bermula 28.2-1.3; 2-3.2;7-8.3;di AMPANG PECAH SELANGOR.
Sila daftarkan diri kepada BAHAGIAN PENDIDIKAN ISLAM JAIS, Us Fauzul

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: