drhalimahali

MAHER ZAIN IKON REMAJA BELIA

In Uncategorized on February 26, 2011 at 9:17 am

25.2.11
8-11malam
STADIUM MELAWATI SHAH ALAM

Konsert ‘Live’ Maher Zain jelas menampakkan keperluan insan kepada seni. Lautan remaja,belia dan kanak-kanak yang memenuhi semua penjuru Stadium Malawati Shah Alam.Tidak kurang orang dewasa, ramai juga yang sudah bercucu dan ada yang bertongkat.
    Lirik lagu yang bersifat ketuhanan dalam melodi yang menghiburkan amat serasi dengan jiwa manusia merentasi umur dan generasi.Gaya pemakaian yang sopan dan gerak geri yang beradab amat menenangkan dan seharusnya dicontohi oleh artis tanah air khususnya yang beragama Islam.
Zikir yang dimuatkan dalam lirik lagu pula mudah dihafal dan menusuk kalbu.
   Inilah sepatutnya contoh teladan bagi mereka yang dikurniakan bakat seni yang tahu mematuhi kerangka paraturan Ilahi.Kesannya sangat memberangsangkan. Rezeki tetap mencurah.Ini patut direnung dalam-dalam oleh para artis,penggiat seni,penyanyi, pelakon dan lain-lain.Inilah yang dikatakan sumber rezeki yang barakah.Dimula pula dengan bismillah.
Jelas kelainan pada persembahan.
   Saya mendapat undangan untuk hadir di konsert ini. Setelah merasmikan program ‘RAKAN BUDAYA BELAJAR’/STUDY CIRCLES anak-anak yatim di Kpg Delek saya sempat sampai di Stadium Melawati pukul 10.30malam.Saya ‘curious’ untuk melihat bagaimanakah aura seorang artis yang boleh mendorong khalayak membeli tiket untuk menyaksikan persembahannya.Subhanallah!Memang menakjubkan..
Semoga Allah swt membuka hati penyanyi di Malaysia mencontohi tatasusila serta konsep seni Maher Zain ikon antarabangsa ini.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: