drhalimahali

BN MAHU PENGUASAAN TOTAL KEPADA MEDIA BARU DAN KONVENTIONAL

In Uncategorized on April 18, 2011 at 4:06 pm

Pengerusi BN (PM)  berkata, kewujudan media Internet menjadikan ianya lebih sukar untuk memenangi pilihan raya dengan majoriti besar,

Serangan bertalu-talu melalui teknik DDoS (disributed Denial of Service) telah berjaya buat sementara untuk menafikan maklumat alternatif kepada rakyat.
 Penguasaan terhadap media konventional seperti akhbar, TV dan radio memungkinkan berita, wawancara serta lain-lain diputarbelitkan menurut selera BN. Sebagai contoh wawancara bersama Raja Petra Kamaruddin.

Kesimpulannya, dengan apa cara sekalipun, duit bukan masalah, lumpuhkan rangkaian portal, laman web dan jika boleh semua blog pro Pakatan Rakyat dalam PRU 13.
‘Demokrasi terbuka, media internet sukarkan kemenangan’

Perdana Menteri Najib Abdul Razak berkata kemenangan BN di Sarawak amat bermakna memandangkan kesukaran berdepan dengan demokrasi terbuka.

Pengerusi BN itu berkata, kewujudan media Internet menjadikan ianya lebih sukar untuk memenangi pilihan raya dengan majoriti besar, seperti yang berlaku di setengah negara kebelakangan ini, lapor Bernama.

Malah, katanya, menang dengan majoriti mudah pun sudah amat melegakan.

Tetapi di Sarawak, katanya, BN telah menang dengan lebih daripada majoriti dua pertiga seperti yang dijangkakan pihaknya.

Najib berkata, dalam kontek demokrasi berparlimen dan mengambil kira kayu ukur global, maka beliau menyifatkan kemenangan BN di Sarawak itu sebagai luar biasa dan pencapaian yang sangat memberangsangkan.

Perdana menteri juga berkata, kemenangan yang sangat meyakinkan itu juga menunjukkan bahawa pakatan pembangkang gagal mencetuskan tsunami politik di negeri itu.

Perdana Menteri berkata apa yang diuar-uarkan oleh pakatan itu, sama ada melalui ceramah ataupun media alternatif atau yang cuba disebarkan mereka melalui SMS dan sebagainya, pengundi pada umumnya tidak menerima cara yang dilakukan oleh parti pembangkang yang cuba hendak mencetuskan tsunami politik.

“Kesudahannya pengundi di Sarawak berfikir secara rasional, bukan secara emosi, bahawasanya masa depan mereka akan hanya terbela dan terjamin dengan sokongan kepada BN, dan parti pembangkang bukan alternatif yang lebih baik.

“Ini satu kesimpulan yang boleh dibuat berdasarkan kepada kemenangan besar yang dicapai BN,” katanya yang juga pengerusi BN dalam sidang akhbar di Menara Dato’ Onn malam tadi.

Dalam pilihan raya Sarawak semalam, BN memenangi 55 daripada 71 kerusi yang dipertandingkan, manakala pakatan pembangkang menang 15, dan satu dimenangi calon Bebas.

Daripada 15 kerusi yang dimenangi pembangkang, 12 diperoleh oleh DAP manakala PKR menang tiga daripada 49 kerusi yang ditandinginya.

Sumber: http://www.malaysiakini.com/news/161738

Berita Berkaitan DDos

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: