drhalimahali

JOM KE PESTA BUKU SELANGOR 2011

In Uncategorized on May 17, 2011 at 5:11 am

Selepas kerajaan Selangor mengumumkan HARI ILMU SELANGOR yang disambut 26.6.2010 dan GERAKAN MEMBACA PERDANA dilancarkan oleh DYMM Sultan Selangor, kadar keahlian PERBADANAN PERPUSTAKAAN AWAM SELANGOR meningkat hingga 60% .Minat membaca semakin meningkat dan budaya membaca semakin menyerlah. 
   Kerajaan Selangor melalui Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor(PPAS) SEKALI LAGI AKAN MENGANJUR SAMBUTAN HARI ILMU pada 26.6.11 .Ada sedikit kelainan tahun ini di mana kejayaan pada tahun lalu menghimpun 15271 orang yang membaca serentak memecah MALAYSIA BOOK OF RECORDS. Tabiat membaca akan melonjakkan keperluan untuk bahan bacaan. Untuk mempasti rakyat Selangor boleh dibekalkan dengan hasil karya yang berasal daripada Selangor yang mempunyai unsur tempatan samada daripada nilai mahupun budaya maka, pihak penganjur mahu menarik penulis-penulis pelbagai jenis dan pelajar-pelajar yang berpotensi serta pesara yang mampu mendokumenkan pengalaman mereka samada dalam bidang kerajaan mahupun swasta. Kita tidak mahu ‘tacit knowledge’ ini hilang begitu sahaja setelah mereka meninggal dunia.Sepatutnya pengalaman berharga itu dijadikan bahan rujukan untuk menjana generasi akan datang yang lebih maju dan berjaya.
Keterangan lanjut sila layari http://www.ppas.gov.my

.http://pestabukuselangor.my/index.php?option=com_content&view=article&id=4%3Alargest-writers-gathering-event&catid=8%3Aevent-highlight&Itemid=5

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: