drhalimahali

EXCO PENDIDIKAN RASMI PERPUSTAKAAN KOMUNITI SRI PERANTAU

In Uncategorized on June 4, 2011 at 6:01 am

31.5.11

PANGSAPURI SERI PERANTAU, PELABUHAN KLANG.
Penduduk di Pangsapuri Sri Perantau amat bertuah kerana setelah di wujudkan ONE-STOP GEMS CENTRE di BLOK L untuk mengawal merebak gejala sosial dan menyeleesaikan masalah masyarakat setempat, sebuah projek pembangunan insan pula telah berjaya di sempurnakan oleh kerajaan negeri Selangor.
YB Dr Hjh Halimah Ali selaku EXCO Pendidikan merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Selangor merasmikan pembukaan perpustakaan komuniti yang telah menerima sebanyak 100 ahli  dalam masa 2 minggu pembukaannya.Turut hadir KETUA Penolong Pegawai Daerah Klang, Hj Shamsuddin,wakil KETUA POLIS KLANG SELATAN., ahli lembaga pengarah PPAS En Jamali, Pn Hjh Mastura, Penghulu mukim Klang, Ketua-ketua kampung berhampiran, JMB dan persatuan penduduk, Pengarah PPAS.
    Majlis dimeriahkan oleh DJ MANSOR daripada tvselangor sebagai pengacara majlis. Lebih meriah dengan kehadiran maskot PPAS, Alif dan Anis

Pelbagai kemudahan menarik untuk penduduk yang rumahnya sempit kerana anak ramai kerana ia akan menjadi ‘ rumah keduaku’ bagi anak-anak mereka. Budaya bergelumang dengan buku, melepak di tempat sumber ilmu mahu diwujudkan bagi melepaskan komuniti ini daripada belenggu masalah sosial.Ruang dan perabot khas untuk anak-anak kecil juga disediakan.
Mudah-mudahan penduduk setempat mengambil peluang dan ruang yang disediakan.
Seluruh kos bernilai RM50,000 yang disumbang bersama oleh PPAS,Lembaga Perumahan dan PKNS menyediakan unit rumah.Ada yang sponsor kerusi batu yang terukir untuk di gunakan di anjung dan dilengkapi dengan wi fi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: