drhalimahali

Projek Jambatan Kpg Delek Ke Pelabuhan Klang

In Uncategorized on December 21, 2011 at 6:41 am

Kampung Delek bakal membangun terus dengan wujudnya jalan alternatif baru yang  boleh digunakan oleh pekerja dan pengguna yang menghala ke Pelabuhan Klang dan juga ke Lebuhraya Shapadu tanpa mengalami kesesakan lalu lintas kritikal khususnya waktu kemuncak iaitu pagi dan petang. Selama ini penduduk mengambil jalan pintas dengan menggunakan jambatan kecil JPS yang sebenarnya merupakan kunci air dan hanya boleh dilalui satu kenderaan sahaja.Bayangkan betapa payahnya ribuan orang yang perlu menyeberang sungai ini setiap hari bertahun-tahun lamanya.

Satu perkara yang amat penting yang menyebabkan saya selaku ADUN SELAT KLANG mendesak JKR Selangor memberi perhatian khusus kepada laluan ini ialah keperluan untuk membawa jenazah daripada Kampung Delek, Kpg Sg Udang dan sekitar KAWASAN DUN SELAT KLANG yang perlu melalui jalan jauh keluar daripada Selat Klang dan perlu pusing lalu ke Pelabuhan Klang untuk ke tapak perkuburan yang hanya di seberang sungai.

Majlis pecah tanah tadi telah dihadiri oleh Pengarah(Jalan) JKR Selangor, JKR Klang, Pegawai JPS Klang, KADO Tanah Klang, Penghulu Klang, Ketua Kpg Delek, Nazir Masjid, Ahli Majlis MPK, Pengerusi surau-surau berhampiran, penduduk tempatan.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: