drhalimahali

Muslimat Perak Gear 5 menuju PRU13

In Uncategorized on May 18, 2012 at 7:02 am

 13.5.12
AIR KUNING

Muktamar Tahunan ke 49 Dewan Muslimat PAS Perak  merupakan langkah-langkah pecutan terakhir untuk persiapan menghadapi PRU ke 13 yang sudah lama di nanti.

  Muktamar dirasmikan oleh EXCO Dewan Muslimat PAS Pusat merangkap EXCO Kerajaan Selangor YB Dr Hjh Halimah Ali. Dalam ucapan perasmian beliau, ditekankan peri pentingnya kecerdasan berjaya (successful intelligence) diambilkira dan dipraktikkan agar maruah PAKATAN RAKYAT PERAK terjaga dan memungkinkan mereka menguasai kerajaan negeri Perak.

 Langkah-langkah kritikal yang mesti ambil mesti dilakar siap dan dilaksanakan. Faktor kritikal mesti dikuasai. Faktor penghalang yang kritikal juga perlu diatasi dengan berkesan.
Paling penting katanya, DMPN Perak perlu dengan sedar memilih untuk menang PRU13. Satu permuafakatn untuk berkongsi visi dan misi mesti diambil untuk mempastikan kekuatan terbina akan mampu memacu kemenangan insyaallah.

Ucapan Ketua Dewan Muslimat PAS Perak, Dr Najihatussolehah telah menggariskan pedoman untuk disyarah dan ditelitikan oleh DMPK dan cawangan.   Turut hadir TPJ, Ketua DPPN, Timbalan Ketua Dewan Ulamak dan perwakilan serta pemerhati daripada 23 DMPK

Jasa mantan ketua Dewan Muslimat negeri dan kawasan juga dikenang dan dihargai dengan diberi cenderahati. Pejuang awal ini amat menghargai usaha mengiktirafkan sumbangan mereka yang meletak batu asas kepada dewan Muslimat hang menghampiri separuh abad.

Tahniah kepada DMPN Perak kerana kejituan dan kematangan memimpin ummat dalam dakwah dan siyasah.
Semoga mendapat keredhaan Allah dan dilindungi daripada penyakit WAHN dan sifat mazmumah yang menghancurkan jemaah. Amin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: