drhalimahali

WARGA EMAS ditatang seperti minyak yang penuh di Selat Klang

In Uncategorized on June 4, 2012 at 6:53 am

 3.6.12
AHAD
SURAU SAYYIDAH ZAINAB
KPG DELEK
SELAT KLANG

ADUN Selat Klang merangkap EXCO Pembangunan Modal Insan Kerajaan Selangor dijemput oleh BADAN KEBAJIKAN PESARA(BAKARA) untuk minum pagi bersama YB di perkarangan Surau Sayyidah Zainab.
Pesara dan pasangan memenuhi ruang perkarangan surau Sayyidah Zainab untuk majlis suai kenal dan ramah mesra serta program membership drive BAKARA yang baru itu.

Badan Kebajikan yang dipengerusikan oleh En Osman Salleh bernaung di bawah Surau Sayyidah Zainab dan merupakan badan yang sangat aktif memberi perhatian tentang kebajikan ahli dan keluarga ahli.

Usaha ini harus digalakkan di mana selain menjadi sistem sokongan yang bagus kepada para pesara dan keluarga ia juga memperluaskan jaringan di antara pesara dan keluarga yang dalam konteks negeri Selangor yang sudah menjadi bandar dan keluarga terpisah-pisah.


 Corak keluarga yang individualistik dan warga tua yang semakin ditinggal anak cucu mengundang seribu satu masalah kepada pesara.
Rindu, sunyi dan banyak masa lapang mengundang banyak fikiran negatif yang boleh mendatangkan dan menambah penyakit.Kematian isteri atau suami menyebabkan hidup semakin sunyi dan pilu.

Dengan wujudnya BAKARA, mereka ada sebab untuk berjumpa, berbincang dan merancang aktiviti dan program untuk kebaikan bersama.
Orang muda sepatutnya mengambil peluang menimba pengalaman orang yang sudah banyak makan garam untuk menjadi teladan bagi yang baik dan juga sempadan bagi kesilapan mereka.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: