drhalimahali

HARI ILMU SELANGOR daerah SEPANG anjuran PPAS

In Uncategorized on June 21, 2012 at 6:42 am
Daerah Sepang: Pegawai Daerah dan YDP serta anugerah pengguna terbaik

Bandar Baru Salak Tinggi
Sepang

Selasa
19.6.12

Hari Ilmu Selangor yang diisytiharkan pada 26.6.2010 oleh DYMM Sultan Selangor sudah menjadi acara tahunan bagi kerajaan negeri Selangor.

Program yang telah dirancang oleh Jawatankuasa Tetap Pendidikan Kerajaan Selangor ini mendapat sambutan hangat dari seluruh pelusuk negeri Selangor. Bermula dengan majlis ilmu berskala besar yakni Gerakan Membaca Perdana yang telah memecah Malaysia Book Of Records sebagai The largest outdoor reading event pada HARI ILMU PERTAMA 26-6-10  telah dilanjutkan momentum tersebut dengan acara tahunan sambutan HARI ILMU dengan acara 15 minutes reading break di semua daerah di Selangor.
Pada tahun 2012 ini acara yang diadakan di semua daerah diurusetiakan oleh PPAS(Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor) di rasmikan sendiri oleh YB Dr Hjh Halimah Ali selaku EXCO Pendidikan, Pendidikan Tinggi dan Pembangunan Modal Insan Negeri Selangor merangkap Pengerusi Lembaga Pengarah PPAS.
   Di sertai oleh Pegawai Daerah selaku Pengerusi Gerakan Membaca Daerah dan YDP PBT serta pegawai kerajaan dan swasta, guru dan pelajar serta orang awam, JKKK, AHLI MAJLIS termasuk kanak-kanak tadika.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: